KL: Børns trivsel skal forbedres

MISTRIVSEL: Mange danske skolebørn mistrives. KL-udvalgsformand mener, at skolereformen vil gøre det lettere at forbedre trivslen.

Anna Mee Allerslev (R) mener, at skolereformen vil give bedre vilkår for at forbedre skolebørnenes trivsel.
Anna Mee Allerslev (R) mener, at skolereformen vil give bedre vilkår for at forbedre skolebørnenes trivsel.Foto: Pressefoto
Erik Bjørn Møller

Flere oplever hyppigt at være kede af det og nervøse, at have lav livstilfredshed, ligesom flere har en negativ kropsopfattelse.

Mette Rasmussen
Forsker og projektleder på Skolebørnsundersøgelsen 2014
Fakta
Skolebørnsundersøgelsen gennemføres hvert fjerde år og beskriver danske skolebørns helbred, trivsel og sundhedsadfærd. Undersøgelsen bunder i data fra 4.500 elever på 5., 7. og 9. klasstrin på skoler overalt i landet. I kølvandet på undersøgelsen holder KL 22. april et såkaldt Sundhedsspot om børns sundhed, læring og trivsel.

Kilde: KL

KL vil nu inddrage politikere, forældre, civilsamfundet, forvaltninger og institutioner til fælles handling for at forbedre danske skolebørns trivsel.

Initiativet kommer, efter at den seneste skolebørnsundersøgelse netop har vist, at et stort mindretal af de 11-15-årige skoleelever ikke trives fysisk og mentalt.

”Flere oplever hyppigt at være kede af det og nervøse, at have lav livstilfredshed, ligesom flere har en negativ kropsopfattelse. Fra et folkesundhedsperspektiv er det også bekymrende, at der stadig er mange unge, der ryger, og mange som ikke er særligt fysisk aktive og ikke spiser tilstrækkeligt frugt og grønt,” siger forsker og projektleder på Skolebørnsundersøgelsen 2014, Mette Rasmussen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00