KL: Færre danskere sætter en ære i at klare sig selv

KORT NYT: Danskerne har fået færre skrupler, når det drejer sig om at trække på det offentlige, viser en ny undersøgelse fra KL’s nyhedsbrev Momentum. Formanden for Dansk Socialrådgiverforening mener, at udviklingen er positiv.
Anne Marx Lorenzen

I 1995 var 57 procent af danskerne overbeviste om, at de hellere ville klare dem selv frem for at bede det offentlige om hjælp. 18 år senere ser billedet noget anderledes ud.

Kun 27 procent er nu lige så standhaftige i forhold til at klare sig uden offentlig hjælp. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Momentum.

I kommunerne kan man nikke genkendende til udviklingen, siger formanden for Foreningen af Socialchefer, Ole Pass, der kalder tendensen ”uheldig”.

Positivt at danskerne har tillid
Hos Dansk Socialrådgiverforening ser formand Majbrit Berlau dog på udviklingen med mere optimistiske øjne.

“Det her er meget positive tal. De viser, at danskerne har tillid til, at de kan søge hjælp, hvis de har problemer,” siger Majbrit Berlau til Politiken.

Hun mener, at det er politikernes ansvar at lave lovgivningen om, hvis de synes, at det offentlige tilbyder for meget hjælp. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00