KL: Udbetaling af sygedagpenge skal blive i kommunerne

KORT NYT: Regeringen overvejer at flytte udbetaling af sygedagpenge til Udbetaling Danmark, men dette møder modstand hos KL.

Vi frygter, at syge borgere falder ned mellem to stole, når deres sag skal håndteres både i kommunerne og i Udbetaling Danmark. Når mennesker bliver syge, er det ofte meget komplicerede forløb, hvor der skal ydes støtte på flere fronter. Det handler sjældent kun om at udbetale penge at leve for.

Erik Fabrin (V)
Næstformand i KL

Hvis udbetalingen af sygedagpenge flyttes væk fra kommunerne, kommer det til at skabe problemer for især de komplicerede sager. Det mener KL's næstformand Erik Fabrin (V). 

Overvejelserne om at flytte udbetaling af sygedagpenge til Udbetaling Danmark indgår i en analyse, som Digitaliseringsstyrelsen har fået udarbejdet som oplæg til de kommende økonomiforhandlinger. 

"Vi frygter, at syge borgere falder ned mellem to stole, når deres sag skal håndteres både i kommunerne og i Udbetaling Danmark. Når mennesker bliver syge, er det ofte meget komplicerede forløb, hvor der skal ydes støtte på flere fronter. Det handler sjældent kun om at udbetale penge at leve for," siger næstformand i KL Erik Fabrin til Jyllands-Posten. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00