Kommunal terrorsikring har det trængt i forsvarsforhandlinger

SIKKERHED: KL ser ud til at løbe panden mod Christiansborgs mure med krav om statslige penge til kommunal terrorsikring og lokale beredskaber. Gem det til økonomiforhandlingerne, lyder det fra Venstre.

Terrorsikring kan gøres på mange måder. I København vil man gerne gøre det mere elegant end med betonklodser rundt om i byen. Og det koster.
Terrorsikring kan gøres på mange måder. I København vil man gerne gøre det mere elegant end med betonklodser rundt om i byen. Og det koster.Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Kim Rosenkilde

At der ligefrem skulle tages penge ud fra forsvaret og lægges over til kommunerne, det har jeg svært ved at se for mig

Marie Krarup (DF)
Forsvarsordfører

Kommunerne skal ikke gøre sig høje forventninger om at få del i det ’substantielle’ løft af udgifterne til sikkerhed og forsvar, som regeringen i disse uger forhandler i forbindelse med et nyt forsvarsforlig.

KL og borgmestrene i de fire største byer har ellers forsøgt at bruge anledning til at presse på for at få afsat et trecifret millionbeløb til kommunernes terrorsikring og de lokale beredskaber.

”For at bevare overblikket, så holder vi fast i, at vi ser på kommunernes forhold under økonomiforhandlingerne. Og de finder sted i foråret,” siger Venstres forsvarsordfører, Peter Juel Jensen.

0:000:00