Om  
Stefan Birkebjerg Andersen

Kommunaldirektør i Odense stopper

Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen forlader Odense Rådhus for i fremtiden at "videreformidle erfaringerne fra en lang årrække i offentlig ledelse".

Foto: Odense Kommune
Johan Auken Alstrup

Når julisolen overlader himlen til augusts varme, vil stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen også træde til side for en ny direktør i Odense.

Han har nemlig valgt at stoppe ved udgangen af juli efter ni år på posten.

Det oplyser Odense Kommune.

"Det har været en ære og et privilegium at arbejde i fællesskabets tjeneste - i min 'egen' by – og på tætteste hold opleve og bidrage til byens udvikling og forandring," udtaler den afgående stadsdirektør.

Stefan Birkebjerg Andersen har sammenlagt været ansat i mere end 14 år i Odense Kommune. Han har tidligere været tilknyttet Kolding Kommune i otte år.

"Begrundelsen for min beslutning er den enkle, at jeg ønsker at bruge de kommende år af mit arbejdsliv til at nyttiggøre og videreformidle erfaringerne fra en lang årrække i offentlig ledelse – såvel operativt som i en række bestyrelser – for en bredere kreds og gerne under friere rammer, end embedet som stadsdirektør tillader," skriver Birkebjerg Andersen på Linkedin.

Som direktør i Danmarks tredje største by har Stefan Birkebjerg Andersen været øverste embedsmand for mere end 200.000 borgere. Nu forventes en anden at overtage roret i starten af august måned.

"På vegne af Odense Kommune og Byrådet, vil jeg i dag sige en stor og varm tak for en ukuelig indsats, der har gjort en stor og positiv forskel for både byen og kommunen," siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stefan Birkebjerg Andersen

Afgående stadsdirektør, Odense Kommune (31/7-24)
cand.phil. i samtidshistorie (Odense Uni. 1988), eMBA (Insead 2012)

0:000:00