Kommuner, affaldsaktører og forligsparti revser lovforslag om en grønnere affaldssektor

Regeringen har fremsat et lovforslag for affaldssektoren, som medfører, at forbrændingsanlæggene skal konkurrere om at være billigst og mest miljørigtige. Det møder kritik fra både kommuner, affaldsaktører og Alternativet, der mener, at man ikke tager nok hensyn til borgernes forsyningssikkerhed. 

Hverken KL eller affaldsaktører er tilfredse med regeringens lovforslag om en grønnere affaldssektor. Kritikken lyder, at det risikerer at efterlade borgerne med en stor regning uden store klimagevinster.<br>
Hverken KL eller affaldsaktører er tilfredse med regeringens lovforslag om en grønnere affaldssektor. Kritikken lyder, at det risikerer at efterlade borgerne med en stor regning uden store klimagevinster.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Tvivlsomme klimagevinster, usikkerhed om forsyningssikkerheden og en risiko for, at borgerne ender med at betale regningen for lukkede forbrændingsanlæg.

Sådan lyder nogle af bekymringerne fra aktører som Kommunernes Landsforening og Dansk Affaldsforening, efter at regeringen nu har sendt et længe ventet lovforslag i høring om, hvordan forbrændingskapaciteten skal reduceres med 30 procent.

I lovforslaget fremgår det, at man vil lade forbrændingsanlæggene konkurrere om at være billigst og mest miljøvenlige, sådan at der den vej igennem vil lukke en række forbrændingsanlæg i de kommende år.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00