Kommuner får nye millioner til natur

ØKONOMI: Kommuneaftalen betyder, at kommunerne nu får penge til at administrere indsatsen i vand- og naturplanerne. KTC glæder sig over, at aftalen afslutter spekulationerne om, om der skal tages opgaver fra kommunerne.
Nu får kommunerne også penge til adminstration og myndighedsbehandling af blandt andet vandløbsindsatsen. Det glæder KTC.
Nu får kommunerne også penge til adminstration og myndighedsbehandling af blandt andet vandløbsindsatsen. Det glæder KTC.
Anders Jerking

Det er bedre, end vi havde turde håbe på. Vi er meget tilfredse med, at der er sat penge af til vores opgaver med vand- og naturplanerne, og med åbningen for, at vi kan investere i klimatilpasning.

Torben Nøhr
KTC-formand
Bedre end forventet. Sådan er reaktionen fra de Kommunaltekniske Chefer (KTC) på kommuneaftalen, som regeringen og KL forhandlede på plads søndag.

Aftalens fokus på investeringer i klimatilpasning har tiltrukket sig mest opmærksomhed, men aftalen rummer også nye penge til kommunernes vand- og naturindsats, ligesom kommunernes miljøopgaver tilsyneladende nu får lov at blive i kommunerne.

"Det er bedre, end vi havde turde håbe på. Vi er meget tilfredse med, at der er sat penge af til vores opgaver med vand- og naturplanerne, og med åbningen for, at vi kan investere i klimatilpasning," siger KTC-formand Torben Nøhr til Altinget.dk.

Penge til administration
Med aftalen er regeringen og KL blevet enige om at afsætte 106 millioner kroner årligt til kommunernes vand- og naturindsats frem mod 2015. Det er ifølge Altinget.dks oplysninger 'nye penge', hvoraf hovedparten har stået på Miljøministeriets reserve.

Pengene er en lille pulje i forhold til de 1,8 milliarder, som er sat af til naturplanerne, men de penge skal udelukkende bruges til at finansiere konkrete projekter. Derfor har kommunerne længe klaget over, at der ikke var afsat penge til administration og myndighedsbehandling af indsatsen. Kommunerne har for eksempel påpeget, at det kræver en omfattende dialog med lodsejererne, når vandplanernes vandløbsindsats skal føres ud i livet, men at der slet ikke var afsat penge til kommunernes arbejde. Det skal de 108 millioner råde bod på.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00