Kommuner kan sammenligne sig på ny hjemmeside

KORT NYT: Økonomi- og Indenrigsministeriet lancerer ny tilfredshedsportal, hvor kommuner kan sammenligne deres borgeres tilfredshed med andre kommuners.
Pernille Diana Castle Møller

Ny tilfredshedsportal skal fungere som redskab til kommunerne, så de kan forbedre deres indsats. Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop oprettet en portal, hvor kommunerne kan uploade deres resultater fra lokale brugertilfredshedsundersøgelser samt få adgang til andre kommuners tal. Kommunerne kan derved lære af andre kommuner med samme forudsætninger, men som opnår et højere tilfredshedsniveau end dem selv.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) er positiv over for initiativet. Hun ser det som en god mulighed for kommunerne til at få rettet op de steder, hvor det halter, skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Kvalitet skal komme indefra, og derfor er det frivilligt for kommunerne, om de vil bruge den nye portal. Men jeg håber selvfølgelig, at de gør det, for jo flere der gør det, jo mere kvalificeret kan portalen bruges. Og forhåbentlig vil det i sidste ende betyde bedre service for borgerne i hjemmeplejen, i folkeskolerne og dagtilbuddene,” siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ifølge pressemeddelelsen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00