Om  
Kronprins Christian (H.K.H. Christian Valdemar Henri John)
Morten Dahlin
Mette Kierkgaard

Kronprinsen, ministre, EU-parlamentariker og regionsrådsformand optaget i Blå Bog

Ministrene Morten Dahlin og Mette Kierkgaard er blandt de nyoptagne i Kraks Blå Bog, der udkommer i dag i en CO2-venlig udgave. Kun 76 er nyoptaget mod 95 året før. 

Morten Dahlin og Mette Kierkgaard er blandt de nyoptagne i Kraks Blå Bog.
Morten Dahlin og Mette Kierkgaard er blandt de nyoptagne i Kraks Blå Bog.Foto: Emil Nicolai Helms og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Det giver næppe mange ekstra stemmer ved EU-valget 9. juni. Men med optagelsen i Blå Bog årgang 2024/25 signalerer Gads Forlag og redaktionen bag opslagsværket over danskere - der med redaktionschef Bolette Rud. Pallesens ord "gør sig umage og udmærker sig"  - at man regner med sikkert genvalg til SF's medlem af EU-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen. For hun er blandt de nyoptagne - og i øvrigt den næstyngste, født som hun er i 1998.

Den yngste overhovedet er den 18-årige kronprins Christian, der pr. tradition er selvskreven til optagelse og placering allerførst i værket sammen den øvrige kongefamilie.

Det er ellers ikke så mange fra politik, der har fundet vej til de ædle spalter i årets udgave af Blå Bog. I alt fire navne er det blevet til. Udover Kira Marie Peter-Hansen er det Venstre-minister med ansvar for byer og landdistrikter samt nordisk samarbejde, folketingsmedlem Morten Dahlin, ældreminister, folketingsmedlem Mette Kierkgaard (M) samt regionsrådsformand i Nordjylland Mads Duedahl (S).

Læs også

Der er også to nyoptagne departementschefer: Annemarie Lauritsen og Svend Særkjær.

Kraks Blå Bog er udkommet siden 1910. I alt indeholder årets trykte udgave 8176 biografier over nulevende personer, mens den digitale, søgbare version på blaabog.dk rummer samtlige biografier på de ca. 30.000 personer, der har været optaget i Kraks Blå Bog gennem tiden. Den er på 1.490 sider og koster 2.275 kroner. 

Blå Bog udkommer fra i år i grønne, CO2-venlige klæder. En ny pladsbesparende og læsevenlig typografi er blevet specialdesignet af Henrik Kubel, hvilket har reduceret bogen med 208 sider. Denne sidereduktion gjorde det blandt andet muligt at vælge en ny og mindre miljøbelastende papirtype, hvilket har medvirket til at halvere bogens samlede CO2-aftryk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kronprins Christian (H.K.H. Christian Valdemar Henri John)

Kronprins til Danmark, greve af Monpezat

Morten Dahlin

Minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde (V), MF
HA (kom.) (CBS 2012)

Mette Kierkgaard

Ældreminister, MF (M)
Cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 1999), ph.d. (Aalborg Uni. 2002), Master i Offentlig Ledelse (SDU og Aarhus Uni.. 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024