Lars Aagaard forsøger at berolige kritikere: Vil se på CO2-fangst på affaldsforbrænding og åbner for flere penge til ramte kommuner

Der er usikkerheder om, hvilke og hvor mange anlæg, der bliver ramt, og hvornår klimagevinsten kommer, når man vælger en markedsbaseret model for affaldsforbrænding. Men det er der foranstaltninger i regeringens forslag, der kan håndtere, sagde klimaminister Lars Aagaard under samråd.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Regeringens forslag om at konkurrenceudsætte den danske affaldsforbrændingsektor har ført til en byge af kritik, beskyldninger og spørgsmål rettet mod klimaminister Lars Aagaard (M).

Tirsdag fik han så mulighed til at svare på en del af dem under et samråd i Folketinget, der var indkaldt af Alternativets Theresa Scavenius.

Hvis det beløb ikke er tilstrækkeligt – hvis kommunerne ser større omkostninger – så har vi en aftale om, at vi skal sætte os sammen i aftalekredsen og forholde os til, om puljen skal forøges.

Lars Aagaard (M)
Klima-, energi- og forsyningsminister

Og her forsøgte han at berolige nogle af kritikkerne, der frygter lovforslaget vil sende en regning til ramte kommuner, føre til mere import af affald og nul klimaeffekt.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00