Lilleholt overvejer Bornholm som ny grøn test-ø

GRØN-Ø: Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil tage kommunens ønske om at gøre Bornholm til grøn test-ø med i forhandlingerne om en ny energiaftale. Jeg synes absolut, at det er positivt og noget, der skal overvejes, lyder det fra ministeren.

Det skal ikke kun være historiske monomenter som Nylars Rundkirke og turisme, som Bornholm skal være kendt for. Lokalt vil man gerne, at Bornholm skal være grøn test-ø.
Det skal ikke kun være historiske monomenter som Nylars Rundkirke og turisme, som Bornholm skal være kendt for. Lokalt vil man gerne, at Bornholm skal være grøn test-ø.Foto: /ritzau/WAHLSTRØM H & J
Morten Øyen

Det er et emne, jeg vil tage op, og som jeg ser nogle muligheder og perspektiver i, blandt andet fordi Bornholm er et afgrænset geografisk område.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

På Bornholm drømmes der om i fremtiden at blive Danmarks grønne test-ø. Og da ministeren var på besøg hos Bornholms Energi & Forsyning i fredags fik ideen ekstra næring.

”Det er en mulighed. Efter besøget i dag synes jeg absolut, at det er positivt og noget, der skal overvejes,” sagde Lars Chr. Lilleholt efterfølgende til Bornholms Tidende, hvortil han tilføjede:

”Nu kan jeg ikke træffe den afgørelse alene. Det er noget, som vi blandt andet skal drøfte i energiforligskredsen, men det er et emne, jeg vil tage op, og som jeg ser nogle muligheder og perspektiver i, blandt andet fordi Bornholm er et afgrænset geografisk område.”

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00