Løhde lander aftale om nyt tilbud til personer med dobbeltdiagnoser

Regeringen er blevet enig med KL og Danske Regioner om, at i alt 9200 personer, der både har et misbrug og en psykiatrisk lidelse, fremover får adgang til et nyt, samlet behandlingsforløb i regionerne. Parterne er også enige om en ny løsning for de særlige pladser i psykiatrien.

Regeringen, KL og Danske Regioner har de seneste uger forhandlet intenst for at blive enige om størrelsen på den målgruppe, der skal have adgang til det nye dobbeltdiagnosetilbud. Nu har parterne indgået en aftale.
Regeringen, KL og Danske Regioner har de seneste uger forhandlet intenst for at blive enige om størrelsen på den målgruppe, der skal have adgang til det nye dobbeltdiagnosetilbud. Nu har parterne indgået en aftale.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Et stort antal udsatte borgere fik torsdag eftermiddag klarhed over, hvor de fremover kan få hjælp, hvis de både har et misbrug og en psykiatrisk diagnose.

I alt 9200 personer vil nemlig fremover være omfattet af det nye, samlede behandlingstilbud til personer med dobbeltdiagnoser, som åbner i 2024.

Det fremgår af en aftale, regeringen torsdag har indgået med Danske Regioner og KL som en del af dette års økonomiforhandlinger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00