Lokale venstrefolk vil stoppe Arne-besparelser på arbejdsløse unge

Det hænger ikke sammen, at regeringen vil have flere unge i arbejde og samtidig sparer på de indsatser, som skal sikre netop det, for at finde penge til den såkaldte Arne-pension. Det mener lokale Venstre-politikere, der advarer mod, at de unge bliver taberne.

Arne Juhl blev personifikationen af Socialdemokratiets valgløfte om en ny tidlig pensionsordning. Nu skal pengene til den blandt andet findes ved at spare på tilbud til arbejdsløse unge.
Arne Juhl blev personifikationen af Socialdemokratiets valgløfte om en ny tidlig pensionsordning. Nu skal pengene til den blandt andet findes ved at spare på tilbud til arbejdsløse unge.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er en stor fejl at spare på beskæftigelsesindsatsen rettet mod arbejdsløse unge.

Det mener fremtrædende Venstre-politikere i blandt andet Københavns og Halsnæs Kommune, der i sidste uge med samstemmende argumenter meldte sig ind i kampen for at stoppe besparelser på jobcentrenes indsatser over for unge arbejdsløse.

Besparelser som skal være med til at finansiere regeringens valgløfte om tidligere tilbagetrækning – den såkaldte Arne-pension.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00