Lokalredaktører varmer op til drama på drama ved valget i Sydjylland

Der er dømt neglebidderi på valgaftenen i store dele af det sydlige Jylland, hvor der er historisk usikkerhed om en række Venstre-bastioner. Truslen lurer for både socialdemokratiske kup og borgerlige brodermord, lyder det fra en række lokalredaktører.

I Vejle Kommune udfordres den siddende borgmester, Jens Ejner Christensen, af  socialdemokraten Martin Sikær, som har landspolitisk medvind. Magten kan skifte, lyder det fra erfaren Vejles mest erfarne politiske journalist. 
I Vejle Kommune udfordres den siddende borgmester, Jens Ejner Christensen, af  socialdemokraten Martin Sikær, som har landspolitisk medvind. Magten kan skifte, lyder det fra erfaren Vejles mest erfarne politiske journalist. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Billedet om slagtebænk Dybbøl har spøgt, når talen er faldet på udsigterne for Venstre ved kommunalvalget i de sydjyske kommuner.

Partiet er da også ramt på flere fronter i området.

Venstre sikrede sig ved valget i 2017 borgmesterposten i ni kommuner i den jyske del af Region Syddanmark, men i de seks stiller partiet nu med nye borgmesterkandidater.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00