”Man kan jo også få havudsigt fra en bakketop” – arkitekter på nyt forskningscenter vil lære os at bygge med og ikke mod klimaforandringerne

Nyt forskningscenter på Arkitektskolen i Aarhus vil have lokalpolitikere til at se ud over kommunegrænsen og ind i fremtiden, når ejendomsudviklere kommer med fristende millionprojekter i vandkanten.

Katrina Wiberg skal stå i spidsen for det nye forskningscenter på Aarhus Arkitektskole. Hun har tidligere modtaget Dristighedsprisen fra Statens Kunstfond for sin forskning i, hvordan klimatilpasning kan integreres i byudvikling og arkitektur.
Katrina Wiberg skal stå i spidsen for det nye forskningscenter på Aarhus Arkitektskole. Hun har tidligere modtaget Dristighedsprisen fra Statens Kunstfond for sin forskning i, hvordan klimatilpasning kan integreres i byudvikling og arkitektur.Foto: Aarhus Arkitektskole
Dorte Ipsen Boddum

Vand, vand og atter vand.

I kældre, hen over hele sommerhusområder og villakvarterer og ud over landmændenes marker med ødelagde afgrøder til følge er nok, hvad mange vil huske den forgangne vinter for.

Der, hvor vandet lægger sig nu, er steder, hvor det gerne vil være

Katrina Wiberg, lektor

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00