Masser af lokalpolitisk erfaring blandt folketingets nye kommunalordfører

Hele 10 ud af Folketingets 12 nye kommunalordfører har selv prøvet kræfter med lokalpolitik som folkevalgt i en kommune. Mød dem og Folketingets nye indenrigsudvalg her. 

Tidligere viceborgmester i Vesthimmerland Kommune, Theresa Berg Andersen fra SF, er ny formand for Folketingets Indenrigsudvalg, og en blandt flere kommunalordfører med lokalpolitiske erfaringer.
Tidligere viceborgmester i Vesthimmerland Kommune, Theresa Berg Andersen fra SF, er ny formand for Folketingets Indenrigsudvalg, og en blandt flere kommunalordfører med lokalpolitiske erfaringer.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

SVM-regeringens indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde (V), får parlamentarisk med- og modspil fra en række folketingspolitikere med konkret erfaring fra den kommunalpolitiske virkelighed.

Efter regeringens ministre og deres ressortområder er kommet på plads, har alle 12 folketingsgrupper nu officielt fået konstitueret sig med ordfører og medlemmer i Folketingets nu 30 forskellige faglige udvalg.

Udvalgene afspejler i store træk de forskellige ministeriers ressortområde. Og med oprettelsen af et nyt Indenrigs- og Sundhedsministerie fortsætter Folketingets Indenrigsudvalg nu som selvstændigt udvalg efter i seneste regeringsperiode først at være slået sammen med Socialudvalget og siden Boligudvalget.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00