Om  
John Winther
Jørgen Glenthøj

Mindeord: Fhv. borgmester John Winther, Frederiksberg (82)

Borgmester Jørgen Glenthøj (K), Frederiksberg skriver mindeord om sin forgænger John Winther, der er død, 82 år gammel.

Det er med stor sorg, at jeg modtog nyheden om John Winthers bortgang. John Winther var gennem 23 år borgmester på Frederiksberg. Dermed blev denne Mr. Frederiksberg en af de længst siddende borgmestre hér i landet.

John Winther blev født i 1935 og havde, inden han blev borgmester, en aktiv karriere i det private erhvervsliv. John Winther var kendt over hele landet som den konservative borgmester midt i Hovedstaden. Den "grønne ø i det røde hav", som John Winther yndede at minde os om.

Han stod som eksponent for dét, man kan kalde den Frederiksberg-Konservative tilgang til politik. Klar borgerlig tilgang til økonomistyring, men med et stærkt socialt engagement og internationalt udsyn. En tilgang, som kan mærkes i bybilledet på Frederiksberg i dag, hvor der både er plads til høj og lav.

Den Frederiksberg-Konservative tilgang til det politiske arbejde prægede også hans indsats som næstformand for Det Konservative Folkeparti i 90'erne og som medlem af Folketinget i 70'erne.

John Winther efterlod sig et moderne Frederiksberg. Økonomisk veltrimmet og en helt ny byudvikling med blandt andet metroen, som i den grad har fornyet byen. Det krævede en fast hånd og et stort engagement, hvilket jeg har oplevet utallige gange som ungt medlem af kommunalbestyrelsen.

I 2001 blev han kommandør af Dannebrog. Og efter borgmestertiden fortsatte han utrætteligt sit virke. Både som formand for byens ældreråd og gennem den lokale partiorganisation. Det gjorde han på trods af et svækket helbred gennem de sidste år og sorgen over tabet af sin kære hustru Inger i 2009.

Vore tanker går til John Winthers efterladte børn og børnebørn.

Frederiksberg har mistet en af sine helt store personligheder. Æret være hans minde!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Winther

Fhv. formand, Ældrerådet, Frederiksberg Kommune, fhv. borgmester (K)
handel (1955)

Jørgen Glenthøj

Fhv. medlem af Kommunalbestyrelsen (K), Frederiksberg Kommune, fhv. borgmester (K), Frederiksberg Kommune
medicinstudier (Københavns Uni.)

0:000:00