Minister til Folketinget: Corona kan forsinke metro, letbane og broprojekt

FORSINKELSER: Coronakrisen kan føre til forsinkelser i etableringen af den nye metro i Sydhavnen, Odense Letbane og Storstrømsbroen.

Sydhavnsmetroen risikerer at blive forsinket på grund af coronakrisen, oplyser Benny Engelbrecht. 
Sydhavnsmetroen risikerer at blive forsinket på grund af coronakrisen, oplyser Benny Engelbrecht. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Maagaard Holm

Coronakrisen udfordrer arbejdet med Sydhavnsmetroen, Storstrømsbroen og Odense Letbane, der alle risikerer at blive forsinket.

Det skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) i en orientering til Folketingets Finansudvalg.

Metroen presset på udenlandsk arbejdskraft
Arbejdet med etableringen af den nye Sydhavnsmetro – M4 Sydhavn – er særlig presset på udenlandsk arbejdskraft, oplyser ministeren.

"Produktionen på pladserne er faldet væsentligt, særligt fordi de mange udenlandske håndværkere på projektet påvirkes direkte af rejserestriktioner og karantæneperioder. Både betonarbejde og tunnelboring er påvirket i betydelig grad," skriver Benny Engelbrecht i sin orientering.

Metroselskabet har i samarbejde med entreprenøren indført foranstaltninger for at mindske smitterisikoen. Der er indført en 14-dages karantæne, når håndværkere kommer til Danmark fra udlandet.

Metroprojektet forventes – uden forsinkelser – at være færdigt i 2024. 

Læs også

Storstrømsbroen udfordret på leverancer
Arbejdet på den nye Storstrømsbro er ligeledes presset på manglende udenlandsk arbejdskraft. Derudover er entreprenørerne pressede på leverancer af materiel og materialer fra udlandet, oplyser ministeren.

"Coronasituationen forventes at medføre, at entreprenørerne i en længere periode vil have store vanskeligheder med at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og at projektet dermed i en periode vil have en lav produktion, hvilket vil medføre forsinkelser og væsentlige fordyrelser," skriver Benny Engelbrecht. 

Det er Vejdirektoratet, der bygger den nye Storstrømsbro, som forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Broen forventes – uden forsinkelser – at åbne for biltrafik i 2022 og jernbanetrafik i 2023. 

Odense Letbane og Kregme-rundkørsel bliver forsinket
Odense Letbane forventer ligeledes forsinkelser på grund af coronakrisen. Det skyldes både de forholdsregler, der er taget for at begrænse smitte, og at projektet er udfordret på produktioner og leverancer fra underleverandører, oplyser ministeren.

Også ombygningen af en rundkørsel til signalanlæg ved Kregme er forsinket på grund af corona.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00