Minister tager forskud på analyse: Useriøst at kræve tog over Kattegat

FORBINDELSE: Regeringens strategiske analyse af en Kattegatforbindelse er lige på trapperne. Ifølge transportminister Ole Birk Olesen er der intet, der tyder på, at andet end en ren vejforbindelse er realistisk.

Transportminister Ole Birk Olensen (LA) og regeringen forventes i denne uge at kunne præsentere både en finanslovsaftale og det videre arbejde med en Kattegatforbindelse.
Transportminister Ole Birk Olensen (LA) og regeringen forventes i denne uge at kunne præsentere både en finanslovsaftale og det videre arbejde med en Kattegatforbindelse.Foto: Niels Hougaard
Kim Rosenkilde

Jeg har ikke set nogen tal endnu, der overhovedet er i nærheden af at kunne sandsynliggøre, at man vil kunne brugerbetale en kombineret bro. Tværtimod.

Ole Birk Olesen (LA)
Transportminister

Udsigten til en kommende Kattegatforbindelse kan rykke et afgørende skridt nærmere i denne uge.

Her forventer regeringen både at kunne lande en finanslovsaftale med finansiering af den nødvendige forundersøgelse af det store projekt og at præsentere resultaterne af den indledende screening af Kattegatforbindelsen, som blev sat i gang i foråret.

Skulle der være nogen, som fortsat håber på at få en kombineret forbindelse med både tog og vej direkte fra Sjælland til Jylland, så er transportminister Ole Birk Olesen (LA) allerede nu klar til at mane den drøm til jorden.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00