Ny 2030-prognose: Danmark har råd til 17.000 flere offentligt ansatte, men så mange tør S ikke love

Det vil kræve hele det finanspolitiske råderum frem mod 2030, hvis der skal være råd til at lade antallet af offentligt ansatte stige i takt med, at der bliver flere børn og ældre. S vil have flere offentligt ansatte, men vil ikke sætte tal på hvor mange.

Offentlige ansatte får stor opmærksomhed i den tiltagende valgkamp. Men Konservative er klar til færre offentligt ansatte, så vil Socialdemokratiet have flere.
Offentlige ansatte får stor opmærksomhed i den tiltagende valgkamp. Men Konservative er klar til færre offentligt ansatte, så vil Socialdemokratiet have flere.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Den offentlige sektor kan ifølge Finansministeriet vokse med flere tusinde medarbejdere de kommende år.

Samtidig med at regeringen skændes med ikke mindst Konservative Folkeparti om, hvor mange tusinde færre medarbejder i stat, regioner og kommuner, Søren Pape Poulsens offentlige nulvækst vil medføre, så lægger Finansministeriet op til, at der kan komme op til 17.000 flere offentligt ansatte fra 2023 og frem til 2030.

Det fremgår af baggrundsmaterialet til det såkaldte 2030-planforløb, som ministeriet offentliggjorde sammen med regeringens finanslovsudspil i sidste uge.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00