Ny undersøgelse: Flertal af lokalpolitikere vil holde embedsmænd fast på faglighed, men forventer politisk tæft

Lokalpolitikere vil have embedsmænd til at holde politiske hensyn i strakt arm, når de laver sagsfremstillinger, men kræver politisk hjælp på andre tidspunkter. Men topembedsmænd kan ikke skille politik og faglighed ad, lyder det fra kommunaldirektør.

Diskussionen om samspillet mellem lokalpolitikere og kommunale embedsmænd er ikke lige så ophedet, som når det kommer til ministerier og ministre. Men KL tager en runde med den debat på dette års folkemøde fredag eftermiddag.
Diskussionen om samspillet mellem lokalpolitikere og kommunale embedsmænd er ikke lige så ophedet, som når det kommer til ministerier og ministre. Men KL tager en runde med den debat på dette års folkemøde fredag eftermiddag.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Livet som embedsmand i en kommune kan være en kunst ud i svære balancegange.

Det ene øjeblik skal man være den saglige ekspert, der fremlægger et uhildet grundlag for de politiske beslutninger, der skal træffes.

Det næste øjeblik skal man rådgive om, hvordan et politisk flertal bedst muligt kan få sin politik igennem og arbejde for, at det sker.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00