Nye Borgerlige ekskluderer lokal kandidat efter drabskommentar

En lokal kandidat til kommunalvalget i Halsnæs Kommune er blevet eksluderet fra Nye Borgerlige efter ekstraordinære og grænseoverskridende kommentarer.

Jon Michelsen

Nye Borgerlige har ekskluderet den lokale kandidat Henning Linnemann fra Halsnæs Kommune efter grænseoverskridende kommentarer.

Det skriver Berlingske.

Henning Linnemann, der står som Nye Borgerliges nummer to stemmesedlen i Halsnæs ved kommunalvalget 16. november, har blandt andet skrevet, ”Jeg dræber også gerne en muslim eller to” i en Facebook-kommentar.

De ekstraordinære kommentarer har fået partiets lokalformand for Frederikssundkredsen, Karl Andersen, til at tage skarp afstand fra vedkommende:

”Det har ingen gang på jord hos os. Det er ikke noget, vi har nogen som helst forventning om, at vores kandidater kommer med den slags udtalelser. Det er klart, at vi er chokeret,” udtaler han til Berlingske.

Videre oplyser Nye Borgerlige til Berlingske, at partiet ikke hidtil har været bekendt med de grænseoverskridende kommentarer, der nu har ført til, at kandidaten er blevet ekskluderet fra partiet. 

Dog kommer Henning Linnemann stadig til at optræde på stemmesedlen 16. november, da det er for sent at ændre den.

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00