Nyt forskningscenter får kæmpe bestyrelse

FUSION: Hele 15 mænd og kvinder skal sidde med i bestyrelsen, når Kora og SFI lægges sammen til et nyt nationalt center for velfærdsforskning. Embedsmænd kommer i undertal.

Koras nuværende bestyrelsesformand, økonomiprofesso Nina Smith, bliver formand for de 14 øvrige mænd og kvinder i bestyrelsen for det kommende center for national velfærdsforskning. 
Koras nuværende bestyrelsesformand, økonomiprofesso Nina Smith, bliver formand for de 14 øvrige mænd og kvinder i bestyrelsen for det kommende center for national velfærdsforskning. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen har besluttet at udvide bestyrelsen for det kommende nationale center for velfærdsforskning, som fusionen af SFI og Kora skal bane vejen for.

I regeringens udkast til lovforslaget var der lagt op til, at det nye centers bestyrelse skulle bestå af 13 personer. Koras nuværende bestyrelse består af 10 personer, mens SFI's bestyrelse består af 8 personer.

Men med det endelige forslag, som blev fremsat onsdag, er bestyrelsen nu vokset til 15 personer.

Dokumentation

Lovforslag om ny bestyrelse

Bestyrelsen for det foreslåede nationale forsknings- og analysecenter for velfærd sammensættes af en formand og et medlem, der udpeges af økonomi- og indenrigsministeren. 

Herudover udpeges 13 medlemmer efter indstilling af finansministeren (1 medlem), sundedsministeren (1 medlem), beskæftigelsesministeren (1 medlem), børne- og socialministeren (1 medlem), KL (1 medlem), Danske Regioner (1 medlem), Det Frie Forskningsråd (2 medlemmer), fra videregående uddannelses- samt forskningsinstitutioner (3 medlemmer) og endelig udpeges to medarbejderrepræsentanter.

....

Medlemmer indstillet af Det Frie Forskningsråd tages med for at sikre en tilstrækkelig forskningsmæssig repræsentation i bestyrelsen.

...

Sammensætningen af bestyrelsen skal bidrage til at fremme centerets strategiske virke inden for dets formål og kerneområder med deres erfaring og indsigt i forskning, vidensudvikling, formidling, rådgivning og driftsopgaver.

Ved udpegning af medlemmerne til bestyrelsen skal der således lægges vægt på, at medlemmet besidder den nødvendige faglige indsigt og kompetencer vedrørende analyse- og forskningscenterets opgaver.

Det er således væsentligt, at bestyrelsesmedlemmerne kan bidrage aktivt til sikring af centerets faglige udvikling, hvilket forudsætter et solidt kendskab til centerets opgavevaretagelse.

Læs hele lovforslaget her.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00