Økonomichefer skal huske det lange lys

INTERVIEW: Udvikling og udligning er hovedtemaerne, når de kommunale økonomiansvarlige disse dage samles til årsmøde. Her skal blikket løftes fra hverdagens kortsigtede budgethensyn, siger Økonomidirektørforeningens formand, Tom Ahmt.

Aabenraas vicekommunaldirektør Tom Stefan Ahmt blev valgt som formand for den kommunale Økonomidirektørforening på årsmødet i 2013. Han forventes at få forlænget sit mandat med yderligere to år i forbindelse med årsmødet 2015.
Aabenraas vicekommunaldirektør Tom Stefan Ahmt blev valgt som formand for den kommunale Økonomidirektørforening på årsmødet i 2013. Han forventes at få forlænget sit mandat med yderligere to år i forbindelse med årsmødet 2015.Foto: Økonomidirektørforeningen
Kim Rosenkilde

Vi har et ønske om, at vi kan være med til at skabe en faglig debat internt blandt vores medlemmer – også om emner, hvor vi udadtil er nødt til at være uenige.

Tom Ahmt
Formand for Økonomidirektørforeningen

Et kommunalt Danmark i bedre balance. Det var et af de hovedtemaer, Økonomidirektørforeningens formand Tom Ahmt slog an, da han blev valgt til opgaven på foreningens årsmøde i 2013.

Siden da har det udviklet sig til et brændende varmt politisk emne, der spillede en ikke ubetydelig rolle i sommerens valgkamp.

Den nye regerings første store politiske initiativ knyttede sig netop til balance-diskussionen ved at skubbe 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud i det øvrige land.

Dokumentation

Økonomidirektørforeningen

Den kommunale økonomidirektørforening er en forening for de øverste økonomiansvarlige i landets kommuner. Nogle kommuner har flere medlemmer, og samlet har foreningen 174 medlemmer.

Foreningens formål er:

  • At præge udvikling og effektivisering af den kommunale økonomistyring og øve indflydelse på spørgsmål og problemstillinger inden for økonomiområdet.
  • At være en attraktiv og kompetent samarbejdspartner for relevante aktører i både den private og offentlige sektor.
  • At dele viden og styrke den faglige udvikling og netværksdannelse for chefer og ledere af økonomiområdet i den offentlige sektor.
  • At gennemføre aktiviteter, der understøtter lederrollen og en faglig og personlig udvikling af medlemmerne og disses medarbejdere.

Foreningen virker i et nært samarbejde med KL, Kommunaldirektørforeningen og de øvrige chefforeninger på det kommunale område.

Kilde: www.oedf.dk


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00