Offentlige ledere glade for kommission

REAKTION: Topledere i den offentlige sektor tager godt imod nyheden om, at regeringen vil nedsætte en kommission om ledelse i det offentlige.

Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, vil straks få sat skub i den nye ledelseskommission, der bliver godt modtaget af lederne selv.
Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, vil straks få sat skub i den nye ledelseskommission, der bliver godt modtaget af lederne selv.Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Lasse Lange
Fakta
Sophie Løhde (V), ny minister for offentlig innovation får plads i Finansministeriet, hvor hun overtager ansvaret for sager vedrørende modernisering, fornyelse, effektivisering og styring af den offentlige sektor, overenskomstforhandlinger, løn, pension, ledelse og personale; sager vedrørende digitaliseringsmæssige forhold og it, herunder it-modernisering. Herudover får hun ressortansvaret for Moderniseringsstyrelsen, inklusive Kompetencesekretariatet og Center for Offentlig Innovation, Digitaliseringsstyrelsen, Statens IT og Statens Administration.

Det er godt med øget fokus på ledelse i den offentlige sektor.

Det er samstemmende meldingen fra en række topledere, der er aktive i den offentlige ledelsesdebat, som Altinget har talt med oven på nyheden om, at regeringen vil nedsætte en ledelseskommission.

Kommissionen skal understøtte god ledelse i hele den offentlige sektor og skabe grundlaget for, at god ledelsespraksis og erfaringer vandrer, fremgår det af regeringsgrundlaget.

Dokumentation

Ledelseskommission
Den offentlige sektor skal levere gode og effektive løsninger til borgerne og virksomhe­der. Det kræver, at vi frisætter den dynamik og faglighed, der er hos de dygtige offentlige medarbejdere. Det forudsætter god ledelse, åbenhed over for nytænkning, fælles værdi­ er og forståelse for organisationers værdier og kultur. Det kræver offentlige ledere, der som fyrtårne kan motivere, sætte klar retning og forløse det store potentiale i medar­bejderne. Det kræver større fokus på rekruttering af dygtige ledere samt på udvikling af god ledelse i den offentlige sektor.

Regeringen vil derfor nedsætte en ledelseskommission, som skal understøtte god ledelse i hele den offentlige sektor. Skabe fundament for, at god ledelsespraksis og erfaringer vandrer. At rekruttering og udvikling af offentlige ledere sker mere systematisk. Og at der bliver en større udveksling af ledere mellem den offentlige og private sektor.

Kilde: Regeringsgrundlaget, november 2016


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00