Partier undrer sig over konsulentudbud

REAKTION: En evaluering af udbudsloven bør også se på adgangen for små og mellemstore virksomheder, lyder det fra flere partier oven på kritik af, at et SKI-udbud favoriserer store udenlandske konsulenthuse.

Flere partier på Christiansborg undrer sig over den måde, som udbuddet om managementkonsulenter er skruet sammen på. 
Flere partier på Christiansborg undrer sig over den måde, som udbuddet om managementkonsulenter er skruet sammen på. Foto: Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det her er jo danske arbejdspladser på lige fod med alt muligt andet, og det er en mærkelig tilgang at have, at vi opsætter kriterier, som gør det sværere for danske virksomheder at arbejde for det offentlige Danmark.

René Christensen
Finansordfører, Dansk Folkeparti

“Vi synes også, det vil være fornuftigt at se på, om der kan skrues på nogle knapper, der sikrer mere effektiv konkurrence om konsulentopgaverne. Den dialog tager vi op med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Daniel Møller
Politisk konsulent, Dansk Erhverv

På Christiansborg vækker kritikken af et offentligt managementudbud genklang.

Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten undrer sig alle over, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) med et pointsystem for omsætning gør det svært for små og mellemstore virksomheder at komme med i konkurrencen om millionkontrakter.

Problematikken med at indtænke små og mellemstore virksomheder i udbud er ikke ny, påpeger Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00