R-borgmester foreslår regionale storjobcentre

REFORM: Der skal oprettes regionale storjobcentre for særlige målgrupper som akademikere og faglærte, der går på tværs af kommunegrænserne, foreslår Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev (R). LO og DA er positive.
Foto: Radikale Venstre
Jørgen Skadhede

Den nuværende struktur er god til det nære og lokale. Men når det kommer til det mere specialiserede med at hjælpe bestemte grupper i job, er der nogle fejl og mangler. Vi samarbejder ikke nok på tværs, og den enkelte kommune har ikke ressourcer nok til at specialisere sig i de enkelte grupper af ledige.

Anna Mee Allerslev (R)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København
Det er ikke nok, at hver enkelt kommune har sit eget lille jobcenter. Og slet ikke i Region Hovedstaden. Det mener Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R).

Hun foreslår, der laves en overbygning med nogle regionale storjobcentre, der er specialiseret i bestemte målgrupper, og som kan udligne udbud og efterspørgsel af arbejdskraft på regionalt niveau.

"Det at specialisere sig og fokusere på en bestemt målgruppe er en rigtig god ting. Vi har kunnet se, hvor gode resultater vi har skabt på akademikerområdet ved at specialisere og lave et særligt karrierecenter for akademikere," siger Anna Mee Allerslev.

Hun foreslår konkret, at der i Region Hovedstaden bliver oprettet to storjobcentre. Det ene skal være specialister i jobindsatsen for akademikere, mens det andet skal hjælpe faglærte og ufaglærte inden for bygge- og anlægsområdet.

Det sidste skal især fokusere på omskoling og efteruddannelse af ledige, så man kan imødekomme behovet for kvalificeret arbejdskraft til de mange store offentlige byggerier, der bliver sat i gang i de kommende år.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00