Regeringen inviterer til dialog om vindmøller

KORT NYT: Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) indleder nu en dialog med udvalgte kommuner. Formålet er at afsøge, hvor der kan skabes lokal opbakning til at opstille vindmøller langs kysterne.

Havmølleudvalget præsenterede i forsommeren 16 områder ud for de danske kyster, der er egnet til vindmøller. Udvalget har vurderet alt fra havbunden til skibstrafikken, fuglelivet og miljøet. Rapporten har været i høring hen over sommeren, og i dag har partierne bag energiforliget givet klima-, energi- og bygningsministeren mandat til at gå videre i processen, skriver Klima-, Energi og Bygningsministeriet i en pressemeddelse. 

I første omgang er der udvalgt otte områder. Det er Bornholm, Smålandsfarvandet, Sejerø Bugt, Sæby, Vesterhav Syd, Vesterhav Nord, Jammerland Bugt og Jammerbugt Syd. Borgmestrene fra disse områder vil i den kommende tid blive inviteret til en dialog i ministeriet.
De otte områder er valgt, fordi det er de samfundsøkonomisk billigste steder at opstille vindmøllerne.

Det er endnu ikke besluttet, hvor store de enkelte vindmølleparker skal være. Og det er heller ikke besluttet, hvordan de vil blive etableret. Martin Lidegaard vil høre, hvad borgmestrene har at sige, inden der træffes yderligere beslutninger, skriver Klima-, Energi og Bygningsministeriet i pressemeddelsen.

0:000:00