Regeringen og KL: Flertal tager fejl om Fælles Mål

MÅL: Folketinget kan ifølge regeringen og KL ikke bestemme, om kommuner må pålægge skoler mål og krav ud over Fælles Mål. Vås, svarer et flertal på Christiansborg.

"Det, de har gang i, er helt ude i hampen,” siger DF's Alex Ahrendtsen (billedet) om&nbsp;regeringen og KL.<br>
"Det, de har gang i, er helt ude i hampen,” siger DF's Alex Ahrendtsen (billedet) om regeringen og KL.
Foto: /ritzau/Tim Kildeborg Jensen
Tyson W. Lyall

Vi kan jo ikke have en regering, som taler med to tunger

Alex Ahrendtsen (DF)
Folkeskoleordfører

Det kan ikke lade sig gøre, siger regeringen med opbakning fra KL.

Vel kan det så, svarer et flertal i Folketinget og henviser til folkeskoleloven og dagtilbudsområdet.

Det handler om, hvorvidt et flertal i Folketinget kan bestemme, om kommuner må pålægge skoler mål eller krav, der ligger ud over de såkaldte Fælles Mål.

Dokumentation

Fra udkast til Lov om ændring af dagtilbudsloven 

(Lovforslaget udmønter store dele af den dagtilbudsaftale, der blev indgået den 9. juni 2017 mellem regeringen, DF, S og R.)

§8, stk. 7
Stk. 7. Den pædagogiske læreplan udgør rammen for det pædagogiske arbejde. Kommunalbestyrelsen skal sikre, at dagtilbuddene i relation til den pædagogiske opgave ledes alene med udgangspunkt i den pædagogiske læreplan og i overensstemmelse med den pædagogiske læreplans børnesyn og brede læringsforståelse, jf. stk. 2 og 3. (side 4).

Bemærkning til §8, stk. 7:
Forslaget indebærer, at kommunalbestyrelsen derfor som udgangspunkt ikke må pålægge dagtilbuddene yderligere dokumentationskrav, registreringer, koncepter, styringsmål og individuelle mål eller målinger for børn eller lignende i relation til den pædagogiske opgave, der ikke er i overensstemmelse med den pædagogiske læreplan, og som frem for alt medfører unødigt bureaukrati, som tager tid fra det pædagogiske personales arbejde med børnene.

Forslaget indebærer videre, at dokumentationskrav, registreringer, koncepter, styringsmål eller lignende i relation til det pædagogiske arbejde, der rækker ud over den pædagogiske læreplan, som udgangspunkt ikke er i overensstemmelse med den pædagogiske læreplan. (side 101-102)


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00