Rig kommune bygger og bygger

FYLDTE KASSER: Allerøds kasseholdning er vokset eksplosivt de senere år, så nu skal der bygges. “Vi har for mange penge i kassen,” siger borgmester Erik Lund (K).

Allerød Kommune forsøger blandt andet at nedbringe sin høje kassebeholdning ved at bygge et nyt klubhus til den lokale fodboldklub, siger borgmester Erik Lund (K).
Allerød Kommune forsøger blandt andet at nedbringe sin høje kassebeholdning ved at bygge et nyt klubhus til den lokale fodboldklub, siger borgmester Erik Lund (K).Foto: Facebook
Lasse Lange

Vi bygger et nyt plejecenter, der åbner til april, og en ny daginstitution. Vi ombygger bibliotek og pensionisthus og musikskolen. Alle skoler og daginstitutioner er blevet renoveret, og vi energirenoverer alle vores bygninger. Desuden bygger vi et klubhus til den lokale fodboldklub for 38 millioner. Det bliver et af Danmarks flotteste klubhuse til så lille en klub. Dertil kommer tre kunststofbaner og flere fodboldbaner.

Erik Lund (K)
Borgmester, Allerød

Kassebeholdningen i Allerød har taget nogle gevaldige udsving de senere år. I 2007 lå den faretruende lavt på 242 kroner per indbygger eller i alt 6 millioner kroner. De seneste år er den vokset så kraftigt, så den nordsjællandske kommune i dag ligger inde med 169 millioner kroner eller 7.009 kroner per indbygger, hvilket er næsten tre gange så meget som det generelt anbefalede minimum.

Borgmester Erik Lund (K), hvorfor er jeres kassebeholdning vokset så voldsomt?

"Midt i 2010 indså vi, at vores kassebeholdning udviklede sig meget negativt. Så vi lavede ansættelses- og udgiftststop, lukkede daginstitutioner, skar ned på personale og lagde skoleklasser sammen. Det har vi samlet set sparet 100 millioner kroner om året på. 100 millioner er mange penge for Allerød, men borgerne har stort set ikke kunnet mærke det. Desuden har vi i en periode holdt lidt igen med anlæg."

Dokumentation

Kilde: Altinget.dks bearbejdning af Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal (Likviditet efter kassekreditreglen pr. indbygger og Indbyggertal pr. 1. januar).


0:000:00