Roskilde og Greve står alene i Region Sjælland: Opkræver stadig dækningsafgift i 2022

Flere kommuner afskaffer dækningsafgiften, men i Roskilde og Greve eksisterer den stadig.  Begrundelsen fra de to borgmestre er dog forskellig. Greves borgmester vil gerne sløjfe den, men har ikke råd, mens Roskilde-borgmesteren mener, at alle skuldre skal bære de kommunale udgifter. "Jeg tror simpelthen ikke, at der er nogle virksomheder, hvor størrelsen af dækningsafgiften er af betydning for deres økonomiske tilstedeværelse,” lyder det.

Roskilde-borgmester Tomas Breddam (S) er glad for, at Roskilde stadig opkræver dækningsafgift af sine virksomheder, selvom mange andre kommuner har afskaffet den.
Roskilde-borgmester Tomas Breddam (S) er glad for, at Roskilde stadig opkræver dækningsafgift af sine virksomheder, selvom mange andre kommuner har afskaffet den.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Når både Holbæk og Næstved fra 2022 dropper at opkræve dækningsafgiften, er det kun Roskilde og Greve, der stadig opkræver dækningsafgift blandt kommunerne i Region Sjælland.

Dækningsafgift er en særlig erhvervsskat på virksomhedernes ejendomme, og på grund af kommunernes meget forskellige brug af skatten er der store geografiske skatteforskelle for virksomhederne. Kun 35 kommuner opkræver fra næste år dækningsafgift.

Venstres borgmester i Greve, Pernille Beckmann, anerkender, at Holbæks og Næstveds afskaffelse af dækningsafgiften stiller Greve i en dårligere konkurrencesituation i forhold til at tiltrække virksomheder.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00