S-borgmester fik 250 statsjob til byen: Nu er det også lettere at hyre folk til kommunejob

INTERVIEW: Hjørring Kommune får langt flere ansøgere til sine egne kommunale stillinger, efter Statens Administration er flyttet til byen. Men der er et andet problem. Borgmester Arne Boelt (S) gør status tre år efter regeringens første udflytningsplan.

Selv om der kun bor 26.000 sjæle i Vendsyssels største by, Hjørring, hedder shoppingcenteret ved gågaden Metropol. Og det kan godt være, det er for meget at kalde Hjørring for en storby. Men målt på liv, aktivitet og arbejdspladser vokser den, og det kan byen blandt andet takke VLAK-regeringens udflytningsplaner for, mener Hjørrings borgmester Arne Boelt.

”Vi kan helt klart mærke, at der er kommet nye jobmuligheder her. Folk med kompetencer vil gerne hertil, fordi der sker noget i byen – vi har nogle store arbejdspladser, vi er blevet en administrationsby. Det simrer af, at folk er begyndt at tænke: Der er da fedt i Hjørring,” siger han.

Statens Administration blev flyttet fra København til Hjørring i forbindelse med den første udflytningsrunde, ”Bedre Balance I”, og der er i dag omkring 250 medarbejdere ansat. Langt de fleste er nyansatte – kun enkelte fulgte med fra hovedstaden, men det gik rigtig nemt og hurtigt med at ansætte nye folk, har direktøren tidligere fortalt til Altinget.

Login