S-ordfører trækker i land: Kan alligevel ikke love udligningsudspil i år

SELVKORREKTION: Socialdemokratiets finansordfører trækker udtalelse tilbage. Det var for “bombastisk” formuleret. 

Regeringen kan alligevel ikke love at kunne præsentere sit udspil til en kommende reform af den kommunale udligningsordning inden nytår.

Det oplyser partiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, over for Altinget. Han dementerer dermed sit eget tidligere udsagn om, at regeringen ville være klar med sit udspil i år.

"Jeg fik formuleret tidsplanen for bombastisk. Arbejdet med en udligningsreform er kompliceret stof, der kræver et grundigt forarbejde. Og derfor er det, i modsætning til hvad jeg sagde i går, for tidligt at sige, hvornår vi lægger noget frem,” siger Christian Rabjerg Madsen til Altinget.

“Nu går vi i gang med finansloven, og det næste, vi tager fat på, er udligningsspørgsmålet," siger Christian Rabjerg Madsen. 

Den nærmere tidsplan kan han ikke oplyse noget om. 

Regeringens ambition er dog, at en reform skal være gennemført i hvert fald inden kommunalvalget i 2021. 

“Uden at lægge mig fast på en endelig tidsplan, så skulle det meget gerne kunnne lykkes at lave reformen inden da,” sagde social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til Altinget i august. 

,

Forrige artikel Radikale klar til at skrotte hovedstadsudligning Radikale klar til at skrotte hovedstadsudligning Næste artikel Dagens podcast: Pynter regeringen på definitionen af en sommerhusgrund? Dagens podcast: Pynter regeringen på definitionen af en sommerhusgrund?