Staten mister milliarder på socialt snyd

KORT NYT: Hvert år bliver staten snydt for omkring 2,5 mia. kr. på grund af socialt bedrageri og forkert sagsbehandling i kommunerne. Det viser en ny analyse udført af Deloitte.
Pernille Diana Castle Møller

Hvert år udbetales der for meget i sociale ydelser.

Det er konklusionen på rapporten ”Analyse af socialt snyd og fejludbetalte ydelser” udarbejdet af revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte. Ifølge analysen mister staten cirka 2,5 mia. kroner årligt på grund af socialt bedrageri og fejludbetalinger. 


”Det er trist, at så mange mennesker kan finde på at snyde, og det er forbandet, at kommunerne har været så sløve til at få standset fejludbetalinger og opdaget fejl,” siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) til b.dk.

Ifølge en pressemeddelelse fra Socialministeriet har kommunernes praksis været præget af manglende systematik, manuelle sagsgange og manglende kommunikation mellem kommunens afdelinger.

Analysen viser nemlig, at knap halvdelen af sagerne af uberettigede udbetalinger skyldes fejl i sagsbehandlingen, mens tilbageværende skyldes socialt snyd.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00