Statsministeren vil sætte kommunerne fri, men støttepartierne slår ring om minimumsnormeringerne

Regeringen vil med nye såkaldte velfærdsaftaler give kommunerne mulighed for at blive sat fri fra statslige regler på blandt andet dagtilbudsområdet. Men det skal ikke være muligt for kommunerne at slippe for at leve op til kravene i aftalen om minimumsnormeringer, formaner støttepartierne.

Regeringen vil tilbyde landets kommuner at blive sat fri fra statslige regler på ét udvalgt velfærdsområde. Men det skal ikke være muligt at blive frigjort fra aftalen om minimumsnormeringer, lyder det blandt andet fra SF.
Regeringen vil tilbyde landets kommuner at blive sat fri fra statslige regler på ét udvalgt velfærdsområde. Men det skal ikke være muligt at blive frigjort fra aftalen om minimumsnormeringer, lyder det blandt andet fra SF.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Regeringen vil give landets 98 kommuner mulighed for at slippe for statslige regler på en række velfærdsområder. Men der skal være grænser for friheden. Vil en kommune sættes fri på dagtilbudsområdet, skal det ikke være muligt at slippe for at leve op til de krav, der ligger i aftalen om minimumsnormeringer.

Sådan lyder den enslydende reaktion fra SF og Enhedslisten.  

Meldingen kommer i kølvandet på, at statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag over for Avisen Danmark åbner for, at landets kommuner kan vælge at blive sat fri fra en række statslige regler på ét udvalgt velfærdsområde. Eksempelvis på dagtilbudsområdet.

0:000:00