Styrelse i hård modvind efter tilsynskritik af ældrepleje: ”Tæt på fake news”

Ældrechefer, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og KL langer ud efter Styrelsen for Patientsikkerhed for at overdrive kritiske konklusioner om kvaliteten i ældreplejen. Styrelsen har ”strammet” for meget, vurderer ekspert.

Styrelsen for Patientsikkerhed advarer om udbredte problemer med blandt andet medicinhåndtering og forebyggelse af liggesår i ældreplejen.<br>
Styrelsen for Patientsikkerhed advarer om udbredte problemer med blandt andet medicinhåndtering og forebyggelse af liggesår i ældreplejen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det lignede mere misinformation end faglig oplysning til borgere og beslutningstagere, da Styrelsen for Patientsikkerhed i sidste uge gik i medierne med en opsamling på de seneste tilsyn med ældreplejen.

Det er i hvert fald det indtryk, man sidder tilbage med i Dansk Selskab for Patientsikkerhed og blandt ældrechefer på en række af landets rådhuse oven på historier om, hvordan udbredte fejl i ældreplejen risikerer at koste ældre mennesker livet.

I et debatindlæg skrevet sammen med 11 kommunale ældrechefer kalder Dansk Selskab for Patientsikkerhed styrelsens kommunikation om tilsynsresultaterne for ”tæt på fake news”.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00