Styrelse i lækket notat: Regeringens valgløfte om nærhospitaler kan kræve en ny definition på hospitaler

Nærhospitaler skal være uden døgnfunktion og uden mulighed for indlæggelse, skriver Sundhedsstyrelsen i et notat. Regeringen er på trapperne med sit udspil om de såkaldte nærhospitaler.

På et pressemøde op til folketingsvalget i 2019 præsenterede Mette Frederiksen (S) Socialdemokratiets løfte om at oprette nærhospitaler for at få sundhedsvæsenet tættere på borgerne.
På et pressemøde op til folketingsvalget i 2019 præsenterede Mette Frederiksen (S) Socialdemokratiets løfte om at oprette nærhospitaler for at få sundhedsvæsenet tættere på borgerne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

For at imødekomme regeringens valgløfte om at etablere såkaldte nærhospitaler, kan det blive nødvendigt helt at ændre definitionen på et hospital.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i et ikke-offentliggjort notat med anbefalinger til de kommende nærhospitaler, som regeringen forventes at præsentere snart. 

I oplægget definerer styrelsen nærhospitaler som "en institution, der både leverer ambulante sygehusfunktioner under lægeligt ansvar og tværkommunale sundhedsindsatser".

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00