Bekymring: Uden regionerne var Kulturmødet Mors og Aarhus 2017 ikke det samme

REGIONAL KULTURPOLITIK: Som en del af regeringens sundhedsudspil overtager staten regionernes kulturpolitik. Bekymrende, mener flere aktører. Regionernes kulturindsatser har nemlig evnet at binde land og by sammen, påpeger forsker.

Kulturmødet Mors var næppe blevet til, havde det ikke været for Region Nordjylland, hævder regionens udvalgsformand, Ole Stavad (S)
Kulturmødet Mors var næppe blevet til, havde det ikke været for Region Nordjylland, hævder regionens udvalgsformand, Ole Stavad (S)Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Regionernes arbejde på kulturområdet skal fremover varetages af staten. Det bliver konsekvensen af regeringens sundhedsudspil, som statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede onsdag formiddag, som lægger op til en afskaffelse af landets fem folkevalgte regionsråd.

Regionerne har hver især haft vidt forskellige indsatser på kulturområdet, men særligt i Region Midtjylland og Region Nordjylland vækker udsigten til nedlæggelserne ærgrelse på kulturens vegne.

Der har nemlig været en lang række fordele ved at lade regionerne stå for arbejdet med at investere i kulturelle udviklingsprojekter og facilitere samarbejde mellem kulturaktører på tværs af regionale kommunegrænser, lyder det fra flere kanter.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00