Udkastet til loven om minimumsnormeringer er landet: Her er de vigtigste punkter

Lederne tæller 85 procent med i normeringsopgørelsen, private pasningsordninger kan se frem til at få lavere kommunalt tilskud, og der er nye regler på vej for tilsynet med kvaliteten i daginstitutionerne. Altinget har samlet de væsentligste punkter fra udkastet til loven om minimumsnormeringer her.

Det var børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der sidste år stod i spidsen for at få enderne til at mødes i aftalen om minimumsnormeringer. Nu er ministeriet på banen med udkastet til den tekst, der fra årsskiftet skal forvandle aftalen mellem regeringen og støttepartierne til lovtekst.
Det var børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der sidste år stod i spidsen for at få enderne til at mødes i aftalen om minimumsnormeringer. Nu er ministeriet på banen med udkastet til den tekst, der fra årsskiftet skal forvandle aftalen mellem regeringen og støttepartierne til lovtekst.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Aftalen om minimumsnormeringer er nu et skridt tættere på at blive forvandlet til lovtekst. Udkastet til lovforslaget er netop sendt i høring, og af lovudkastet fremgår det, hvordan normeringerne skal opgøres, hvordan tilsynet skal udføres og hvilke konsekvenser loven får for de private pasningsordninger. 

Altinget Børn har gransket forslaget til lovteksten igennem og giver dig de vigtigste punkter her. 

Sådan skal 1:3/1:6-fordelingen opgøres i dagligdagen: 
Det er allerede aftalt, at det fra 2024 bliver et lovkrav, at der skal være minimum ét pædagogisk personale for hvert tredje barn i vuggestuen og ét pædagogisk personale per sjette barn i børnehaven. Ligesom i aftalen går det også igen i lovudkastet, at normeringsopgørelsen følger den omdiskuterede opgørelse fra Danmarks Statistik. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00