Udligningsvindere nægter at betale til overgangsordning

NULSUM: Regeringen vil begrænse enkeltkommuners tab på de forliste udligningsforhandlinger. Men skal det ske, må staten selv betale, lyder det fra en række borgmestre i kommuner, som står til en gevinst.

Guldborgsunds borgmester, John Brædder (Lokalliste), afviser i klar tale enhver snak om, at hans kommune skal give køb på en del af sin udligningsgevinst for at skærme andre kommuner for et tilsvarende tab.
Guldborgsunds borgmester, John Brædder (Lokalliste), afviser i klar tale enhver snak om, at hans kommune skal give køb på en del af sin udligningsgevinst for at skærme andre kommuner for et tilsvarende tab.Foto: Søren Bidstrup/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi andre har i årevis måtte tilpasse vores økonomi, og der har ikke været hjælp og hente. Tværtimod har vi fået en trussel om at blive sat under administration.

John Brædder (Lokalliste)
Borgmester i Guldborgsund Kommune

Det er ikke mange forsonende toner, der kommer fra borgmestrene i flere af de kommuner, som ellers kan forvente et mærkbart økonomisk løft som følge af de forliste udligningsforhandlinger.

At andre kommuner næste år må afgive store millionbeløb, skyldes ene og alene, at de i en årrække har modtaget for meget som følge af en fejl i data bag udligningsordningen.

Derfor skal deres tab heller ikke begrænses ved at snuppe en del af gevinsten fra kommuner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00