Om  
Susanne Damsgaard

Udtalelser om dragshow får byrådsmedlem til at melde sig ud af DF

Udtalelser fra flere medlemmer af Dansk Folkeparti om et omdiskuteret dragshow på Frederiksberg har fået Susanne Damsgaard til at forlade partiet. Hun bliver siddende i Gladsaxe byråd som løsgænger. 

Foto: Dansk Folkeparti/Pressefoto, Emil Helms/Ritzau Scanpix
Xenia Heiberg Heurlin

Et dragshow på Frederiksberg Bibliotek har nu fået konsekvenser i Gladsaxe byråd. På baggrund af udtalelser fra sine nu tidligere partifæller om dragshowet, der blev vist fredag for en gruppe børn, har Susanne Damsgaard søndag meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

Det skriver hun på sin Facebook-side.

Til Altinget oplyser kommunalpolitikeren, at det var bemærkninger fra Mikkel Bjørn (DF) og Finn Rudaizsky (DF), der fik "bægret til at flyde over". De to er henholdsvis folketingsmedlem og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for partiet. 

I et indlæg til TV2 Kosmopol har Finn Rudaizky kaldt det "perverst og ulækkert at udsætte forsvarsløse børn for sådanne seksualiserede dragshows," mens Mikkel Bjørn også har omtalt dragshows som "seksualiserende". 

I sit Facebook-opslag spørger Susanne Damsgaard, hvad "disse mandspersoner" synes om udklædninger til fastelavn, skolernes sidste skoledag og Pride. "Henleder disse udklædninger også til seksuelle fantasier?" skriver hun og fortsætter:

"I de gode gamle dage var der plads til alle i Dansk Folkeparti. Det er der så åbenbart ikke mere. Heller ikke til mig".

I et tidligere opslag på Facebook skriver Susanne Damgaard, at hun ikke forstår modstanden mod dragshowet på Frederiksberg Bibliotek. "Jeg tror da, at mange drenge børn har været iført kjoler og neglelak," fortæller hun.

Susanne Damsgaard skriver også, at "gamle" medlemmer af Dansk Folkeparti ikke bliver behandlet med respekt, men tilføjer at hun altid selv er blevet behandlet ordentligt. 

Foreløbigt vil byrådsmedlemmet fortsætte i Gladsaxe Byråd som løsgænger og "kæmpe for de samme sager som tidligere," oplyser hun. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Susanne Damsgaard

Kandidat til Europa-Parlamentet (DD), Byrådsmedlem, Gladsaxe Kommune, sagsbehandler, jobcenter

0:000:00