Velfærdsaftaler er ”en klar succes”, ”de små skridts" politik og et ”puf" i en ny retning

Holbæk, Langeland, Rebild Kommune har arbejdet med frisættelse gennem velfærdsaftaler på hvert deres område. Alle tre steder melder borgmestre om positive erfaringer, som dog ind til nu har sat et varierende aftryk på virkelighedens velfærd.

Borgmestrene i Langeland, Holbæk og Rebild Kommune har i halvandet år arbejdet med større frihed på hver sit velfærdsområde. Det er der kommet både samstemmende og forskellige erfaringer ud af.<br>
Borgmestrene i Langeland, Holbæk og Rebild Kommune har i halvandet år arbejdet med større frihed på hver sit velfærdsområde. Det er der kommet både samstemmende og forskellige erfaringer ud af.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix og Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Efter halvandet års arbejde med såkaldte velfærdsaftaler på centrale velfærdsområder, begynder de involverede borgmestre nu at røre på sig i forhold til de foreløbige erfaringer.

Mens regeringen overvejer sine første skridt i den store plan om frisættelse af den offentlige sektor, der ifølge regeringsgrundlaget skal være den mest omfattende i ”velfærdssamfundets historie”, så arbejder syv kommuner videre med de velfærdsaftaler, som den tidligere S-regering rullede ud.

Vive forventes at offentliggøre en længe ventet midtvejsevaluering næste uge. Men inden da har de syv borgmestre selv taget fat på de foreløbige konklusioner med syv ”erkendelser”, de har gjort sig på baggrund af deres arbejde med frihedsforsøgene.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00