Velpolstrede V-borgmestre tøver med skattelettelser

NYE TAL: Kommuner har nu over 40 milliarder kroner stående på bankbogen. Trods solide opsparinger tøver en række V-borgmestre med at følge regeringens opfordring til at sænke skatten.

Finansminister Kristian Jensen (V) opfordrede på KL's kommunaløkonomiske forum i januar kommuner med mange penge på kistebunden til at sænke skatten.
Finansminister Kristian Jensen (V) opfordrede på KL's kommunaløkonomiske forum i januar kommuner med mange penge på kistebunden til at sænke skatten.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er lidt kækt sagt af finansministeren.

Niels Hörup (V)
Borgmester i Solrød Kommune

Finansminister Kristian Jensen (V) var lige frisk nok, da han tidligere på året opfordrede velpolstrede kommuner til at sænke skatten.

Trods solide opsparinger er det i hvert fald en vej, som en række af Venstres egne borgmestre er tilbageholdende med at begive sig ned ad.

”Vi vil hellere bruge vores kassebeholdning end vores medarbejdere som buffer, så vi ikke skal afskedige og ansætte, som konjunkturerne svinger,” siger Jens Ejner Christensen (V), der er borgmester i Vejle Kommune.

Dokumentation

Kristian Jensen (V) om kommuners opsparing

"Kommunerne har valgt at holde indtægterne i kassen i stedet for at sænke grundskylden eller kommuneskatten. Vi har en meget, meget stor likviditet i øjeblikket, og der er ikke udsigt til, at kommunerne får større frihedsgrader til at øge deres forbrug, for det er den måde, vi styrer den offentlige sektor på."

"Derfor er det gode spørgsmål til en række af landets kommuner: Skal vi blive ved med at opkræve lige så meget fra erhvervslivet, grundejerne og lønmodtagerne, som vi har gjort hidtil? Jeg ser gerne, at kommunerne sætter deres skatter eller afgifter ned."

Kilde Berlingske


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00