Villum Christensen vil kæmpe for borgmestertitel – siger farvel til Folketinget

SLAGELSE: Borgmester John Dyrby Paulsen (S) bliver på ny udfordret på sin post. Nu melder Villum Christensen (LA), at han ikke genopstiller til Folketinget. I stedet vil han bruge sine kræfter på at sikre sig borgmesterposten om to år.

Opgøret om borgmesterposten i Slagelse ser langtfra ud til at være slut.

Folketingsmedlem Villum Christensen fra Liberal Alliance siger til Sjællandske, at han nu vil hellige sig det kommunale arbejde og kampen for titlen som borgmester.

"Jeg genopstiller ikke til næste folketingsvalg. Det har jeg orienteret folketingsgruppen om her til eftermiddag," siger manden, som efter kommunalvalget 21. november var midtpunkt i landets nok mest dramatiske forløb om valget af en borgmester.

Det endte i en konstitueringsaftale, hvor Villum Christensen stillede som betingelse for at støtte John Dyrby Paulsen (S) som borgmester, at han selv efter to år skulle kunne overtage borgmesterposten fra Dyrby, hvis han ville.

Og nu går han all in for at gøre netop dette, lyder meldingen i Sjællandske.

"Jeg kan mærke, at det vil være svært at skulle kæmpe om opstilling og genvalg, når kommunalvalget og konstitueringen artede sig således, at jeg har mulighed for at få borgmesterposten i Slagelse Kommune. Det er svært at skulle kæmpe for begge dele. Jeg har derfor valgt at prioritere det kommunale arbejde," siger Villum Christensen.

Dyrby planlægger at sidde perioden ud
Dermed kan der være lagt op til et nyt opgør om at blive Slagelses øverste politiske leder. For John Dyrby Paulsen (S) sagde for nylig, at han planlægger at blive siddende helt indtil næste kommunalvalg.

Ledelsen i Liberal Alliance har været kritiske over for udsigten til at blive snydt for partiets første borgmesterpost. "En aftale er en aftale," sagde landsformand Leif Mikkelsen til Altinget 5. januar.

Forrige artikel Læger og patienter: Ny digital strategi er ambitiøs og rigtig Læger og patienter: Ny digital strategi er ambitiøs og rigtig Næste artikel Løhde løfter sløret for udflyttede uddannelser Løhde løfter sløret for udflyttede uddannelser
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.