VIVE får ny direktør med tung forskningserfaring og grønne fingre

PORTRÆTINTERVIEW: Lotte Jensen skal lede forsknings- og analysecenteret VIVE, når hun 1. marts tager over som ny direktør. Altinget har talt med hende om organisationens rolle og retning. 

Det bliver et kærkomment gensyn med velfærdsforskningen, når Lotte Jensen, nuværende leder af og professor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved CBS, 1. marts indtager rollen som ny direktør i Det Nationale Forsknings- og Analyse-center for Velfærd, VIVE. 

Lotte Jensen er uddannet statskundskaber fra Københavns Universitet, hvor hun skrev ph.d. om den almene boligsektor og tog sin doktordisputats, inden hun i 2009 fik et professorat ved CBS.

"Jeg har været godt ti år på CBS og beskæftiget mig mere med business og andre fagområder end mit eget, såsom ledelse, filosofi, historie, entreprenørskab og æstetik, men også samarbejdet med klassiske discipliner som finansiering og økonomi om uddannelsesudvikling. Nu har jeg lyst til at komme tilbage til mit oprindelige faglige område, statskundskab og offentlig forvaltning,” siger Lotte Jensen.

Login