Altinget: kultur opruster med nye klummeskribenter

NAVNE: Ulla Tofte, Lasse Marker og Katja Holm vil fremover bidrage med faste kommentarer og indspark til den kulturpolitiske debat. Læs mere om dem her.

Lasse Marker er blandt Altinget: kulturs nye skribenter, som fremover vil bidrage med kommentarer til den kulturpolitiske debat.
Lasse Marker er blandt Altinget: kulturs nye skribenter, som fremover vil bidrage med kommentarer til den kulturpolitiske debat.Foto: Peter Klint
Peter Pagh-Schlegel

Altinget: kultur udvider på debatfronten med tre nye faste skribenter, der på skift vil bidrage med indspark til den aktuelle kulturpolitiske debat.

Mød de tre skribenter her:

Ulla Tofte Ulla Tofte
Ulla Tofte har siden 2015 været museumsdirektør ved M/S Museet for Søfart i Helsingør. Fra 1999 til 2015 stod hun i spidsen for Golden Days, der har stået bag festivaler som ”Christian IV’s København” og ”Københavns Bombardement 1807”.

I et interview til Altinget sidste år sagde hun følgende om de statslige besparelser på kulturområdet:

”Bare tanken om, at det statslige bidrag bliver mindre og mindre, gør os mere anarkistiske på den gode måde. Tidligere bukkede og skrabede vi for de direktiver, der kom fra et ministerium eller et departement. Dengang var vi embedsmænd. Nu føler vi os i højere grad som købmænd.”

Ulla Tofte er uddannet cand.mag. i historie og fransk.

Læs hendes første klumme her.

Læs også

 

Lasse MarkerLasse Marker
Lasse Marker er partner i Rasmussen & Marker, hvor han blandt andet rådgiver kulturinstitutioner i pressehåndtering og politisk indflydelse.

Han har skrevet en række debatbøger, hvoraf den seneste "Den Kulturpolitiske Bermudatrekant" (2018) giver sine bud på, hvorfor der sjældent sker de store ændringer i den statslige kulturstøtte.

Lasse Marker har været radiovært på P1-programmet "Kulturknuserne" og er desuden mødeleder på Altingets kulturpolitiske netværk. Indtil for nylig skrev han klummer på Berlingske.

Læs eller genlæs interview med Lasse Marker: "Mette Bocks taktiske snilde kan bane vej for kulturreformer". 

 

Katja HolmKatja Holm
Katja Holm har i ni år været formand for Skuespillerforbundet, der organiserer 2.200 skuespillere, operasangere, dansere og koreografer.

Foruden at tage de klassiske faglige slagsmål har hun siden 2009 arbejdet med visionen om at samle branchen, så de øvrige kunstnerforbund (musikerne, billedkunstnerne og artister) kunne tale med en samlet stemme på spørgsmål om dagpengeregler og barsel, hvor organisationerne i fællesskab taler det såkaldte atypiske arbejdsmarked op.

Hun stoppede som formand sidste år, men vil fortsat tale kulturen op, hvorfor hun blandt andet sidder i bestyrelsen for Kulturmødet Mors.

Læs portræt af Katja Holm i forbindelse med hendes fratræden som formand her.

Læs Katja Holms første kulturklumme her.

--------

Klummerne vil udelukkende være udtryk for skribenternes egne holdninger. Debatten på Altinget: kultur vil fortsætte uændret, hvorfor debatindlæg fortsat kan sendes til [email protected]

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katja Holm

Skuespiller, formand, Betty Nansen Teatret 2022-, fhv. formand for Dansk Skuespillerforbund 2009-18
skuespiller (Skuespillerskolen, Århus Teater 1997), projektleder, coaching og konflikthåndtering

Lasse Marker

Direktør, Why Consulting

Ulla Tofte

Direktør, Det Nationalhistoriske Museum, bestyrelsesmedlem, Dansk Erhverv
cand.mag. i historie og fransk (Københavns Uni. 1998)

0:000:00