Debat

Ny debat: Hvordan sikrer vi dansk public service-indhold?

TEMADEBAT: Altinget inviterer til public service-debat og spørger en række debattører, hvordan vi sikrer dansk indhold, og hvad kriterierne til det bør være. Mød panelet her.

<div>Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen offentliggjorde sin rapport om public service-mediernes fremtidige rolle i november 2016.</div>
Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen offentliggjorde sin rapport om public service-mediernes fremtidige rolle i november 2016.
Foto: /ritzau/Ólafur Steinar Gestsson
Peter Pagh-Schlegel
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Danskernes medievaner har ændret sig markant, siden sidste medieforlig blev indgået i 2014. Den danske befolkning kan i dag i lige så høj grad samle sig om en HBO- eller Netflixserie som søndagsdramaet på DR.

I blå blok lægger man op til at skære i DR og udlicitere dele af public service-opgaven til andre private medieaktører, men alle lader dog til at være enige om, at public service-medier fortsat skal eksistere, og at der skal være særligt fokus på dansk indhold.

Derfor inviterer Altinget til en diskussion om, hvad kriterierne for public service bør være, og ikke mindst dansk indhold.

Hvad bør politikerne fokusere på, når de i forbindelse med dette års medieforhandlinger skal sætte rammerne for et nyt public service?

Og hvordan sikrer vi den danske indholdsproduktion, når vores fælles rum også bliver udfordret af algoritmestyrede informationer på Facebook og Google?

Mød debatpanelet her:

Britt BagerBritt Bager
Britt Bager er kultur- og medieordfører for Venstre. Medlem af Folketinget siden 2015.

 

Lena BrostrømLena Brostrøm
Lena Brostrøm er formand for Dansk Artistforbund, der repræsenterer udøvende kunstnere i Danmark.


 

Klaus HansenKlaus Hansen
Klaus Hansen er formand for Producentforeningen, der er branche- og arbejdsgiverorganisation for danske indholdsproducenter.

 

Mogens JensenMogens Jensen
Mogens Jensen er kulturordfører for Socialdemokratiet, folketingsmedlem siden 2005 og tidligere handels- og udviklingsminister.

 

Kasper Sand KjærKasper Sand Kjær
Kasper Sand Kjær har siden 2015 været formand for service- og interesseorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), der arbejder for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.

Claus LadegaardClaus Ladegaard
Claus Ladegaard er ny administrerende direktør i Dansk Filminstitut (DFI).


 

Henriette MarienlundHenriette Marienlund
Henriette Marienlund er ny mediedirektør i Danmarks Radio, og har siden 2013 arbejdet i DR. Tidligere var hun ansat som redaktionschef i TV 2.

 

Jan NeiiendamJan Neiiendam
Jan Neiiendam er direktør i computerspilsorganisationen Interactive Denmark, og talsmand for Vision Denmark, der er et kultur-erhvervpolitisk initiativ i samarbejde med Producentforeningen og landets tre filmfonde.

Thorkild OlesenThorkild Olesen
Thorkild Olesen er formand for Dansk Blindesamfund og paraplyorganisationen Danske Handicaporganisationer.


 

Peter OrryPeter Johannes Orry
Peter Johannes Orry er administrerende chefredaktør på Jysk Fynske Medier og ansvarshavende chefredaktør på JydskeVestkysten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Britt Bager

Seniorrådgiver, Kraka Advisory, fhv. MF (K), fhv. politisk ordfører 2018-19 (V), fhv. statsrevisor 2018-21
master i journalistik (SDU 2011), cand.jur. (Aarhus Uni. 2012), cand.soc. (CBS 2013)

Claus Ladegaard

Direktør, Det Danske Filminstitut
cand.comm. (RUC 1991)

Henriette Marienlund

Fiktions- og udviklingschef, DR
journalist (DJH 1990)

0:000:00