Opsamling på temadebat: Kan og bør vi øge diversiteten i dansk kulturliv?

Bør der tages politiske initiativer for øge diversiteten i dansk kulturliv? Altinget Kultur har givet ordet til en række politiske nøgleaktører. Læs eller genlæs deres pointer her.

Kulturministeren vil lancere politiske tiltag, der kan øge repræsentationen i dansk kulturliv. Altinget har spurgt en række nøgleaktører, hvilke de vil foretrække.
Kulturministeren vil lancere politiske tiltag, der kan øge repræsentationen i dansk kulturliv. Altinget har spurgt en række nøgleaktører, hvilke de vil foretrække.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) slår på tromme for at lancere politiske tiltag, der kan øge repræsentationen i dansk kulturliv.

Han har dog endnu ikke meldt ud, hvilke politiske redskaber, han mener, er nødvendige. 

Kulturministerens udmelding deler vandene. På den ene side er der dem, der er bekymrede for politisering af kunsten. På den anden side er der dem, der mener, det er nødvendighed for at øge repræsentation og ligestilling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024