Ny forskerkritik af metode-tjek: Ingen grund til at så tvivl om fagligheden

NATUR: Stop planerne om et metodetjek og kom i gang med at forbedre landets nødlidende natur, lyder det fra KU-professor Carsten Rahbek. Fagligheden på Aarhus Universitet er allerede undersøgt og blåstemplet.

Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis politikerne skal have en vurdering af naturens tilstand i Danmark, skal vi gøre det bedst muligt. Og hvis andre lande gør et dårligt job, så synes jeg ikke, det er en praksis, vi skal følge.

Carsten Rahbek
Professor, Københavns Universitet

Det er ikke kun på Aarhus Universitet, at man er kritisk over for Miljøstyrelsens kommende analyse af andre EU-landes afrapportering af naturens tilstand.

Fra Københavns Universitet lyder det fra professor i biodiversitet, Carsten Rahbek, at der på ingen måde er grund til at så tvivl om fagligheden på DCE ved Aarhus Universitet.

"De forskningsbaserede biologiske miljøer på Københavns Universitet har allerede konkluderet i 2013, at der ikke er noget galt med kvaliteten hos Aarhus Universitet i forbindelse med deres vurderinger af naturens tilstand i Danmark. Og derfor undrer det mig, at ministeriet kommer med det her en gang til," siger Carsten Rahbek.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00