Partier vil have tvungen forsikring for miljøvirksomheder efter Nordic Waste-skandale

Jordskredet ved Nordic Waste får flere partier til at ønske lovfæstet krav til forsikring for miljøvirksomheder i fremtiden. Det er for tidligt at lægge sig fast på løsninger, mener DI og miljøministeren.

Der arbejdes på højtryk for at stoppe jordskredet ved Nordic Waste. Og regningen kan ende med at blive på helt op mod to milliarder kroner.
Der arbejdes på højtryk for at stoppe jordskredet ved Nordic Waste. Og regningen kan ende med at blive på helt op mod to milliarder kroner.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Miljøvirksomhederne skal tvinges til at stille økonomisk sikkerhed for, at de kan rydde op efter en miljøskade i fremtiden. 

Sådan lyder det fra flere partier i kølvandet på Nordic Waste-skandalen. De peger på, at tvungen forsikring kan være en mulighed.

Vi er nødt til at finde ud af, hvad der allerede findes i dag, så vi ikke ender med panikløsninger.

Karin Klitgaard
Underdirektør, DI

”Sagen viser tydeligt, at vi har et problem med at få dækket omkostninger i sådan en sag. Derfor mener vi, at det er helt oplagt at indføre tvungen forsikring, eller anden form for sikkerhedsstillelse fra virksomhederne,” siger Marianne Bigum, der er miljøordfører for SF.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00